Birikim Hesabı Seçenekleri Nelerdir?

Birikim hesabı, birikimlerinizi değerlendirmek ve geleceğinize yön vermek için kullanabileceğiniz alternatif bankacılık hizmetlerinden biridir. Ürün ve hizmetlerin fiyatları her geçen gün artarken paranızın değeri düşmeden birikim yapmak istiyorsanız, birikim hesabı tam size göre!

Paranızı değerlendirmek ve yönlendirmek için tercih edeceğiniz bankacılık yöntemlerinden biri de birikim hesabıdır. Bu hesap sayesinde paranızı bankada güvende tutabilir aynı zamanda değer kazanmasını sağlayabilirsiniz. En güzel özelliği de paraya ihtiyaç duyduğunuz an, hesabınızda yer alan tutardan kullanma imkanı sağlamasıdır. Birçok kurum aracılığı ile birikim hesap açtırabilirsiniz. Son dönemlerde en çok ilgi gören kurumlardan biri faizsiz bankacılık hizmeti sunan katılım bankalarıdır.

Katılım bankacılığı sistemine dahil olarak, İslami usullere göre faizsiz olacak şekilde birikimlerinize değer katabilirsiniz. Bu sistemde hiçbir işlem faiz içermez. İslami usullere göre ticaretten elde edilen kar ve zarar helaldir. Bu esaslara göre paranız ticari faaliyetlerde değerlenmektedir. Dönem sonlarında oluşan kar paranıza değer katmaktadır. Aynı zamanda kar değeri hesaba aktarılmaktadır. Katılım bankalarında birikim hesabı, küçük birikimler ile uzun vadeli yatırım yapmak isteyenlere yönelik katılma hesabı çeşididir. 

Asgari 3 yıl, en fazla 10 yıl vadeli açılabilen bu hesaba 1 aylık ya da 3 aylık periyotlar halinde ödeme yapılabilirsiniz. Tüm detayları öğrenmek için faizsiz teklif veren tek bir site artık bir tık kadar uzağınızda! Dilediğiniz zaman siteyi tıklayabilir, birikim hesabı hakkında bilgi alabilirsiniz. Birikim hesaplama işlemlerinden yararlanabilirsiniz. İşlemlerinizi hızlı ve güncel bilgilere göre yapılır. Yapmak istediğiniz birikim için size en uygun olan kuruma hızlı bir şekilde karar verebilirsiniz. Birikim hesap nasıl açılmaktadır? Birikim hesabı seçenekleri nelerdir? Hep birlikte inceleyelim. 

Nasıl Birikim Hesabı Açabilirim? Birikim Hesap Seçenekleri Nelerdir?

Müşterisi olduğu bankadan birikim hesabı sahibi olmak isteyen kişiler, mobil bankacılık hizmetlerini kullanarak kendi birikim hesabını açabilmektedir. Bu hesaba düzenli olarak para transferi yapılabilmektedir. Ayrıca birikim yapılabilmektedir. Mobil bankacılık hizmetlerini kullanmıyor olabilirsiniz. Bu durumda bankanızın herhangi bir şubesinden ya da telefonla bankacılığı hizmetinden yardım alabilirsiniz. Herhangi bir bankanın müşterisi değilseniz ya da müşterisi olmadığınız ancak işlem yapmak istediğiniz bir başka banka varsa, birikim hesabı açtırabilirsiniz.

Hesap açtırmak istediğiniz bankaya ait olan size en yakın şubeye nüfus cüzdanınızla giderek hesap açılma talebinde bulunabilir, birikim hesaplama işlemleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Şubesiz bankacılık hizmeti veren bankaları tercih etmeniz durumunda ise şubeye gitmenize gerek kalmamaktadır. Banka yetkilileri size uygun olan bir saatte, belirlediğiniz yere gelerek işlemleri tamamlamaktadır.

Her bankanın kendine özel farklı birikim hesabı seçenekleri vardır. Bu farklı hesap türleri sayesinde birikim ihtiyacınızı hangi yöntemle yapacağınıza karar verebilirsiniz. Böylece bankanın sunduğu faiz oranları dışında, faizsiz bankacılık gibi farklı değerlendirme yöntemlerini de değerlendirebilirsiniz. Özellikleri, şartları ve adları bankadan bankaya değişiklik gösteren düzenli birikim hesap seçeneklerinden bazıları aşağıdaki gibidir.

Standart Birikim Hesap

Yatıracağınız tutarı ve vade süresini isteğinize göre belirlenebilmektedir. İhtiyaç duyduğunuz zamanlarda faiz geliri kaybı yaşamadan vade öncesi para çekilebilmektedir.

Mevduat Birikim Hesap

Bir vade belirlenmektedir. Bununla birlikte alt, üst limitler dahilinde aylık ödemeler yapmak şartı ile para biriktirmek mümkün hale gelmektedir.

Kumbara Hesap

Düzenli ödeme talimatı verirsiniz ve hesabınızın otomatik olarak birikim yapmasını sağlarsınız.

Yatırım Fonu Birikim Hesabı

Birikim hesabınıza yatırdığınız paranın, yatırım fonları aracılığı ile değerlendirildiği bir hesap çeşididir.

Altın Hesabı

Nakit paranız altına çeviren ve altın olarak birikim yapmanızı aynı zamanda gelir elde etmenizi sağlayan birikim hesabı çeşididir.