Taşıt kredileri araç sahibi olmak isteyip nakit sıkıntısı yaşayan kişilere verilen kredi çeşitlerindendir. Taşıt kredisi şartları bankadan bankaya farklılık göstermekte. Sizler de bankaların araç kredi imkanlarını araştırabilir kendiniz için uygun kredi seçeneğini belirleyebilirsiniz. Taşıt kredileri nasıl öğrenilir, nasıl taşıt kredisi alınır, soruları oldukça fazla merak edilir. Nakit para sıkıntısı sebebi ile istediğiniz araca sahip olamıyorsanız, birçok bankaya kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bankaların uygun kredi seçenekleri ve en uzun vade süreleri, en az geri ödeme taksit imkanları, kefil durumları ve dosya masraf ücretleri değişiklik göstermektedir.
Taşıt kredisi başvurusu için her banka farklı belgeler talep etmektedir. Ancak bazı belgeler olmazsa olmazdır. Bunlar;
Taşıt kredileri başvurularının sonuçlanma süresi ise hemen hemen aynıdır. Kredi yanıtı genellikle başvuru tamamlandıktan sonra 24 saat içinde alınmaktadır.
Taşıt kredisi almak için pek çok seçenek vardır. Bunlardan bir tanesi de son dönem oldukça fazla ilgi gören araç finansmanıdır. Faizsiz bankacılık kapsamında araç finansmanı İslami usullere göre hareket etmektedir. Ayrıca bu sistemden yararlanan kişiler faizsiz sigortacılık esaslarına göre trafik poliçe işlemleri yaptırabilmektedir. Tüm aklınıza takılan sorulara hızlı yanıt alabileceğiniz faizsiz teklif veren tek bir site, artık bir tık kadar yakınınızda.
Faizsiz bankacılık esasları, faizsiz araç finansmanı sağlayan kurumlar, trafik poliçe sorgulama işlemleri ve daha birçok konuda hızlı ve güvenli işlem yapmanızı sağlar. Uygun kredi seçenekleri ve finansman sağlayan kurumların istedikleri evraklar hakkında da detaylı yanıtlar bulabileceğiniz bir hizmet sunar. Peki, katılım sigortacılığı kapsamında trafik poliçe işlemleri nasıl yapılmaktadır?
Hemen hemen herkesin hayalinde bir araca sahip olmak vardır. Bunun için yeterli miktarda birikime sahip değilse taşıt kredileri ile ilgili araştırma yapılmaktadır. Bu sayede en uygun kredi imkanlarına yönelmektedir. İslami usullere göre araç finansmanı sağlamakta. Daha sonrasında kurumda işlem yapan kişi, trafik poliçe işlemlerini de aynı banka üzerinden devam ettirebilir.
Ülkemizde Katılım Sigortası olarak bilinen Tekafül, yardımlaşma usulüyle yapılan karşılıklı sigortalanma işlemidir. Katılım sigortacılığı; birbirinden bağımsız bireylerin birleşerek, içlerinden zarara maruz kalan katılımcının zararını tazmin etmek üzerine yaptıkları bir yardımlaşma biçimidir. Bu sistemde bireylerden toplanan paralar yardımlaşma sandığı olarak bilinen prim havuzunda birikir.
Üyeler poliçe sahiplerinden hasara uğrayanların zararlarını bu havuzda biriken paradan tazmin ederler. Katılım sigortacılığı sisteminin en önemli unsuru yardımlaşma esaslarına göre hareket etmesidir. Primlerin toplandığı ortak prim havuzunun poliçe sahiplerine ait olması esastır. Kuruma ait bir mülkiyet bulunmamaktadır.
Katılımcılar ve sigortalılardan toplanan primlerin; katılım bankaları, sukuk, BIST katılım endeksi, kıymetli metaller, döviz gibi sermaye dışı yatırım araçlarında değerlendirilmesiyle işlem yapılmaktadır. Sigorta teminatı için belirlenen her konuda dinen gayri ahlaki ya da meşru görülmeyen iktisadi kıymetler konusunda seçici davranılmaktadır.
Katılım sigortacılığı kapsamında işlem yapan katılımcılar, trafik poliçesi sorgulama işlemi yapabilmektedir. Poliçe ile ilgili detaylara ulaşabilmektedir. Trafik sigortası; şehirlerarası ya da uluslar arası yolcu taşıyan ve sigorta sözleşmesinde kayıtlı olan yolcuların, sürücülerin ve yardımcıların taşımacılık hizmetinin başlangıcından bitimine kadar olan süreyi de kapsamaktadır. Aynı zamanda mola ve duraklamalar dahil yolculuk süresi boyunca maruz kalacakları her türlü kazaların sonuçlarına karşı teminat altına alınmaktadır. Her motorlu kara taşıtı için ayrı bir poliçe düzenlenmektedir. Poliçe kanunen zorunludur ve poliçeye ait primi peşinen ödenmektedir.