Katılım bankacılığında hedef yüzde 15 paya ulaşmak!

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, katılım bankacılığı sektörünün bankacılık içerisindeki payının 2025 yılında yüzde 15 seviyesine çıkmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Türkiye Finans'tan "Mobilden Tanış Avantajlara Alış" kampanyası

Türkiye Finans Katılım Bankası mobil şubeden müşteri olanlar için 'avantajlı', birçok bankacılık hizmetine hızla erişilmesini sağlayan 'Türkiye Finans'la Mobilden Tanış Avantajlara Alış' paketini duyurdu.

Emlak Katılım bir günde 7 yeni şube açarak, Türkiye genelinde 97 şubeye ulaştı!

Emlak Katılım, 1 Haziran’da hizmete sunduğu Erzurum, Osmaniye, Karaman, Karabük, Mersin Mezitli, İstanbul Topçular ve Esenler şubeleri de dahil 5 ayda 17 şube açarak Türkiye ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmaya devam ediyor.

Emlak Katılım geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 322 artırdı!

Emlak Katılım, 2023 yılının ilk çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. İlk çeyrekte 1.340 çalışan sayısına ulaşan banka, şu an itibarıyla 90 şube ile hizmet vermeye devam ediyor. Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü İlker Sırtkaya, "Müşterilerimizin, ülke ekonomisine katkı sağlayan sektörlerin ihtiyaç duyduğu yeni ürünleri hayata geçirmeye devam ederek bu başarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Albaraka Türk’ten açık bankacılık alanında önemli adım!

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk, sektördeki birikimiyle açık bankacılık alanında önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda hem yurt içi hem de yurt dışında ciddi hamleler yapan banka, geliştirdiği stratejilerle açık bankacılık alanında öncü bir rol üstlenmeyi amaçlıyor.

Kuveyt Türk'ten ilk çeyrekte 4,1 milyar TL net kar!

Kuveyt Türk yılın ilk çeyreğinde 4,1 milyar TL net kar elde etti. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan,"Kullandırdığımız nakdi ve gayrinakdi finansman miktarının 283 milyar TL’ye ulaşmış olması, reel ekonomiye destek olma konusunda gösterdiğimiz titizliğin bir göstergesi" dedi.

Vakıf Katılım, Togg T10X için finansman desteğini açıkladı

Vakıf Katılım'ın özel finansman desteği yüzde 0,99 kâr payı oranıyla sunulacak. Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik , Türkiye’nin kalkınması için birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla hareket etmek gerektiğini dile getirdi.

Katılım bankalarında Hac ve Umre finansmanı kolaylığı

Katılım bankaları, Hac ve Umre ibadetini yerine getirmek isteyenlere özel finansman fırsatları sunuyor. Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Emlak Katılım, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Türkiye Finans gibi katılım bankalarının finansman destekleri ile nakit sıkıntısı yaşamadan huzur dolu bir Hac ve Umre deneyimi yaşayabilirsiniz. Hac ve Umre finansmanında vade farksız avantajlar ve komisyonsuz ödeme seçenekleri ile kutsal toprakları ziyaret etmek artık daha kolay.

Bankacılık sektörünün dijital yolculuğu!

Dünya analitik lideri SAS tarafından düzenlenen Bankacılık Zirvesi, “Bankacılıkta Dijital Ekosistem Yolculuğu” konseptiyle 25 Nisan tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. Zirvede İlham Veren Analitik ProjeleriVakıf Katılım Kredi Risk Analitiği Müdürü Fatih İnan SAS Türkiye, Linktera, Detera iş birliğiyle 2023 yılında hayata geçirilen ve başarıyla devam eden “Kredi Yaşam Döngüsü Projesi” detaylarını paylaştı.

Albaraka Türk öğrenci banka personeli alımı yapacak

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından yayımlanan banka iş ilanları duyurusunda İstanbul için üniversite öğrencilerinin çeşitli şubelerde görevlendirilmek üzere işe alınacakları bildirildi.

Emlak Katılım 90 şubeye ulaştı!

Emlak Katılım, Kartal şubesini hizmete sundu. Emlak Katılım, ürün ve hizmetlerini daha ulaşılabilir hale getirmek üzere şube ağını genişletmeye devam ediyor.

Kâr payı nedir? Faiz ile farkı nedir?

Katılım bankacılığına dair sıklıkla merak edilen bir soru var: Kâr payı nedir? İşte bu sorunun detaylı cevabı haberimizde.

Emlak Katılım’dan Türkiye’de bir ilk: Katılım esaslı portföy saklama hizmeti

Emlak Katılım, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan almış olduğu portföy saklamaya ilişkin faaliyet izni ile münhasıran katılım esaslı yatırım fonlarına kolektif portföy saklama hizmeti verebilecek. Konuya ilişkin açıklama yapan Emlak Katılım Genel Müdürü İlker Sırtkaya, "Bu hizmetimiz ile katılım esaslı fonların denetiminde şeffaflığı ve hesap verilebilirliği sağlayarak sektörün sağlıklı gelişiminde güven ortamını tesis edeceğiz." dedi.

Katılım Genç Gelişim Özel Programı tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından depremlerden etkilenen genç yetenekler için düzenlenen "Katılım Genç Gelişim Özel Programı" sertifika töreni gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik, “Bu programda başarı gösteren arkadaşlarımızla önümüzdeki dönem Katılım Finans kuruluşlarımızda beraber çalışacağız." İfadelerini kullandı.

Vakıf Katılım’dan KOSGEB istihdam taahhütlü finansman destek programı

Vakıf Katılım Bankası KOSGEB Destekleri içinde yer alan FOSTER Programı ile KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarına vade farkı ödemeksizin destek oluyor.

Türkiye Finans’tan emeklilere 10 Bin TL promosyon

Son dönemde çok konuşulan emekliler ve EYT yasası kapsamındaki vatandaşlar için harekete geçen Türkiye Finans Katılım Bankası, promosyon kampanyasını güncelledi. Türkiye Finans’ın emeklileri sevindiren promosyon kampanyası ay sonuna kadar devam edecek.

Kuveyt Türk’e uluslararası 3 ödül

Kuveyt Türk, finans piyasalarının önde gelen yayınlarından Islamic Finance News tarafından düzenlenen IFN Awards'ta 3 ödüle birden layık görüldü. Kuveyt Türk, 'Türkiye'nin En İyi İslami Bankası', 'Türkiye'nin En İyi Bireysel Bankası' ve 'Türkiye'nin En İnovatif Bankası' ödüllerinin sahibi oldu.

Katılım bankaları hizmeti aksatmamak için harekete geçti

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) verilerine göre katılım bankaları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce 10 ilde toplam 151 fiziki şube ile hizmet veriyordu. TKBB öncülüğünde katılım bankaları deprem bölgesinde hizmetlerin aksamaması adına büyük çaba gösterdi.

TKBB uluslararası makale yarışması ile sektöre ve akademiye önemli katkılar sunacak

Türkiye’nin katılım bankacılığı çatı kuruluşu Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle “Katılım Finans” kapsayıcılığında “Sosyal Finans, Finansal Okuryazarlık, Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme” alanlarında sektöre ve akademiye önemli katkılar sağlayacak ödüllü uluslararası akademik makale yarışması düzenliyor. Yarışmada kazananlara ödülün yanı sıra önerilerini uygulama fırsatı da verilecek.

“ Türkiye'yi İslami finansın lider ülkesi olarak konumlandırmak istiyoruz”

Katılım finans sistemi açısından bu coğrafyanın ve tarihin sunduğu fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, "Türkiye'yi İslami finansın lider ülkesi olarak konumlandırmak istiyor ve bu amaçla çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

“Katılım Genç Gelişim Özel Programı” başladı

Katılım Finans alanında insan kaynağı potansiyelinin artırılması, bu alandaki farkındalığın ve finansal okuryazarlığın yükseltilmesi amacıyla, depremden etkilenen genç yetenekler için Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi öncülüğünde hayata geçirilen “Katılım Genç Gelişim Özel Programı” bugün başladı.

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Sincek: BES’te farkındalık arttı

Devlet katkısının yüzde 30’a çıkarılması ve 18 yaş altının da kapsam alanına alınmasının yanı sıra deprem gibi etkilere karşı alınan çevik düzenlemeler de sektördeki canlılığı artırdı. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Güvenilir liman olma özelliğini pekiştiren BES yatırımcısında farkındalık hiç olmadığı kadar arttı. Artık geleceğimizi güvence altına almak önceliklerimizin başında geliyor” ifadelerini kullandı.

TKBB uluslararası makale yarışması ile sektöre ve akademiye önemli katkılar sunacak

Türkiye’nin katılım bankacılığı çatı kuruluşu Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle “Katılım Finans” kapsayıcılığında “Sosyal Finans, Finansal Okuryazarlık, Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme” alanlarında sektöre ve akademiye önemli katkılar sağlayacak ödüllü uluslararası akademik makale yarışması düzenliyor. Yarışmada kazananlara ödülün yanı sıra önerilerini uygulama fırsatı da verilecek.

Fintek ve finans dünyasının kalbi Bakü’de atacak

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) yöneticilerinin de davet edildiği iki günlük Bakü FINTEX Zirvesi’nde 45 konuşmacı ve 120 şirketten 1500’ü aşkın katılımı ile sekiz panel düzenlenecek. Azerbaycan Bankalar Birliği tarafından 13-14 Haziran tarihlerinde Bakü’de yapılacak FINTEX Zirvesi, bu yıl “Bankacılık ve Finans Ekosisteminde Yeni Trendler: Yaratıcı Çözümler, Fintek ve Güvenlik” temasıyla gerçekleştirilecek.

Ziraat Katılım’dan Eli Bol Hesap

Kira Sertifikaları ile katılma hesaplarını tek hesapta birleştiren, birikimleri iki farklı yatırım aracında değerlendirme imkanı veren standart katılma hesaplarına göre daha avantajlı kar sağlayan Eli Bol Hesap Ziraat Katılım’da.

Katılım Finans Kuruluşları Birliği kuruluyor

finansal-secimlerde-davranissal-miyiz-rasyonel-mi

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası faaliyete başlıyor

Resmî Gazete'nin 23 Mart 2023 tarihli sayısında yayımlanan kararla Türk bankacılık ve finans sektörünün ilk şubesiz dijital bankası "Hayat Finans" oldu. Faaliyetlerine başlayacak olan dijital katılım bankası hakkında bilgi veren Hayat Finans Katılım Bankası Genel Müdürü M. Murat Erte, “Müşterilerimize tüm finansal hizmetleri bir mobil uygulama ile masrafsız, hızlı, güvenilir ve basit şekilde sunacağız.” dedi.

Ziraat Katılım Ramazan kampanyası devam ediyor

Ziraat Katılım Bankası, Ramazan ayında Bankkart üye işyerlerinden her 300 TL ve üzeri ilk alışverişe 30 TL, toplamda 300 TL Bankkart Lira hediye ediyor. Ziraat Katılım Bankası'nın Ramazan ayına özel yaptığı kampanya için son tarih 30 Nisan olarak duyuruldu.

Vakıf Katılım’dan Yenilenebilir Enerji Destek Paketi

Son yıllarda hızla tükenen enerji kaynaklarının yerini yenilenebilir enerji alıyor. Ülkemizin milli enerji varlıklarının ortaya çıkarılması amacına hizmet eden tüm yenilenebilir enerji alanlarında yapılacak olan yatırımların desteği ve finansmanı Vakıf Katılım’da.

Vakıf Katılım’dan EYT finansmanı

Vakıf Katılım Bankası desteği ile EYT’liler sigorta prim borcu ödemelerini kolayca yapabilecek. Emekli olmaya hak kazanmış ancak sigorta ve Bağkur prim ödemelerini tamamlayamadığı için emekli olamayan müşteriler için Vakıf Katılım finansman desteği sağlıyor.

Kuveyt Türk net kârının 1.4 milyar TL’sini hissedarlara dağıttı

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, 2023 yılı genel kurul toplantısını, üst yönetimin ve hissedarların katılımıyla gerçekleştirdi. 2022 yılı finansal sonuçları ile performans ve finansal tablolara ilişkin bilgilerin hissedarlarla paylaşıldığı genel kurulda, 2025 stratejisi doğrultusunda 2023 yılına yönelik beklenti ve hedefler aktarıldı. Genel Kurulda, 2022 yılı kârından 1 milyar 400 milyon TL’nin, hisse payları oranında nakit temettü şeklinde ortaklara dağıtılması kararı alındı.

Albaraka Türk ATM ağını genişletti

Albaraka Türk, Türkiye'nin dört bir yanında hizmet veren geniş ATM ağına sahip Yapı Kredi ile de iş birliği yaparak toplamda 8 bin 500'den fazla ATM noktası ile müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Albaraka Türk'ün "Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi" ikinci dönem mezunlarını verdi!

Uzman eğitmenlerce yürütülen ve kodlamayı çocukların eğitim hayatlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlayan eğitimler, bu yıl toplamda 111 çocuğu ağırladı. Albaraka Türk Katılım Bankası'nın düzenlediği Temel ve İleri Düzey Kodlama Eğitimleri, çocukların gelişen teknoloji odaklı dünyaya daha iyi hazırlanmasına katkı sağlıyor.

Türkiye Finans Katılım Bankası’na ‘International Safety Awards’ ödülü

Türkiye’den yaklaşık 15 şirketin ödül aldığı 'International Safety Awards’ organizasyon ile katılım bankacılığı alanında da Türkiye Finans Katılım Bankası ödüle layık görüldü.

“Mirasımız Kuşevleri” İstanbullularla buluşuyor

Ecdadımızın vakfettiği varlıkların ve değerlerin emanetçisi olan Vakıf Katılım tarafından gerçekleştirilen “Mirasımız Kuşevleri” sergisi, Üsküdar’daki Mimar Sinan Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, “Kurumumuzu ülkemizin, ecdadımızın vakfettiği varlıkların ve değerlerin emanetçilerinden biri olarak görüyoruz.” dedi.

Ziraat Katılım gönüllüleri Kızılay iş birliğinde depremzedelerin yaralarını sarıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerde depremzedelere yardım etmek adına faaliyetleri sürdüren Kızılay'a Ziraat Katılım'ın gönüllü çalışanları da yaraların sarılması için ilk andan bu güne destek veriyor.

Vakıf Katılım’dan kadın girişimci finansmanı

Vakıf Katılım, işini büyütmek veya daha da ileriye taşımak isteyen kadın girişimcilere avantajlı finansman desteği sunuyor. Vakıf Katılım, girişimci kadınlara Bir Milyon TL'ye kadar finansman desteği vereceğini duyurdu.

TKBB iş birliğiyle ASAS hakkında tanıtım webinarı düzenlendi

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Malezya İslami Finans Şeri Danışmanları Birliği (ASAS) iş birliği ile 7 Mart 2023 tarihinde "İslami Finans Alanında Sürekli Mesleki Gelişim İçin Öncü Kurum ASAS" başlıklı tanıtım webinarı gerçekleştirildi.

Katılım Finans etkinliği TRT Bil Bakalım uygulamasında yayında

Katılım Finans alanında farkındalığın artırılmasına katkı sağlamak amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katım Finans Dairesi tarafından hazırlanan “TRT Bil Bakalım” “Katılım Finans” uygulaması kullanıcılar için açıldı. Uygulamayı indirerek katılım finans alanındaki bilgilerinizi test edebilirisiniz.

Emlak Katılım’a iki uluslararası ödül

Emlak Katılım Bankası, finans piyasalarının önde gelen yayınlarından Islamic Finance News tarafından düzenlenen IFN Awards’ta iki ödüle birden layık görüldü.

Katılım Emeklilik faizsiz fon portföyünü 15'e çıkardı

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, Katılım Emeklilik'e yaptığı açıklamada yeni faizsiz fonları sayesinde BES yatırımcılarının, icazeti alınmış BIST Katılım Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan şirketlere yatırım yapabildiklerini ifade etti.

Kuveyt Türk ve ihracatçılar arasında iş birliği

Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile ihracatın artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Yapılan iş birliği kapsamında EİB üyeleri, başta uygun finansman kullanımı olmak üzere birçok avantajdan faydalanabilecek.

Emlak Katılım, 2022'de 2,8 milyar TL net kar elde etti

- Emlak Katılım Genel Müdürü İlker Sırtkaya: - "2022 yılında faaliyet gösterdiğimiz alanlarda bankacılık ve katılım finans sektörünün üzerinde bir büyüme performansı elde ettik" - "Ülke ekonomisine 2022 yılında 54,7 milyar TL destek sunmuş olduk"

Altının fiyat tahmininde 100$'lık güncelleme

Fitch Solutions araştırma şirketi, 2023 için altın fiyatı tahminini 1850 dolar/ons seviyesinden 1950 dolar/ons seviyesine çıkardı. Yatırımcı için güvenli liman olan altının 2023 yılında da bunu sürdüreceği öngörülüyor.

TKBB, AFAD'ın deprem bağışı için üye bankaların hesap numaralarını paylaştı

AFAD, Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen depremlerin ardından bölgede yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), AFAD'ın değrem bağışı için üye bankalarının hesap numaralarını paylaştı.

Albaraka Türk'e müşteri deneyimi ödülü

Tüketicisine kaliteli müşteri deneyimini yaşatan 60 farklı sektörden 113 marka ödüllerini aldı. Katılım bankacılığı kategorisinde Albaraka Türk Bankası müşteri deneyimini en iyi yöneten katılım bankası ödülüne layık görüldü. Bunun yanında sigorta ve tasarruf finansman şirketleri de ödül alan firmalar arasında.

Ziraat Katılım'dan düşük kar payı oranlı "Tarım Finansmanı"

Ziraat Katılım Bankası tarafından, ülke sınırları içinde yapılan tarımsal üretim faaliyetleri için tarımsal üretime dair düşük kar payı oranlı yatırım ve işletme finansmanı kullandırılacak.

Vakıf Katılım’dan masrafsız ve 3 taksitli hac finansmanı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hac ziyaretinde bulunmak isteyenlere finansman desteği Vakıf Katılım’da. Hacı adayları bu kutlu ziyaret için gereken bütçeye komisyonsuz, vade farksız ve taksitli seçeneklerle Vakıf Katılım’dan erişebilecekler.

Albaraka Türk'ten emeklilere 10 Bin TL promosyon

EYT düzenlemesinin TBMM'de kabul edilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra emeklilere ödenen promosyon ücreti tekrar gündem oldu. Bankaların açıkladığı emekli promosyonlarını, Türkiye'deki milyonlarca emekli yakından takip ediyor. Son olarak Albaraka Türk, maaşlarını taşıyan emeklilere 7 bin TL’ye varan promosyon ve 3 bin TL’ye varan ödül verileceğini açıkladı.

Emlak Katılım 88 şubeye ulaştı, hedef 120

Emlak Katılım, 2023 hedefleri doğrultusunda peş peşe açılışlarını gerçekleştirdiği İskenderun, Düzce, Karşıyaka, Manavgat, İmsan, Çorlu, Balıkesir şubelerinden sonra İstanbul'da Hasanpaşa Şubesini de hizmete sundu. Böylelikle Emlak Katılım, İstanbul’da 37, Türkiye genelinde 88 şubeye ulaştı. Emlak Katılım, yıl sonunda şube sayısını 120’ye çıkarmayı hedefliyor.

Katılım esaslı ilk sürdürülebilirlik yatırım fonu

Çevreyi korurken ekonomik büyümeyi destekleyen “Sürdürülebilirlik Yatırım Fonu” ile yatırımlarını çevreye duyarlı şirketlerin fonlarına yapan yatırımcılar yarınlar için ekonomik ve çevreci sürdürülebilirliği hayata geçirmiş olacak.

Ramazan’a özel vade farksız 10.000 TL hoş geldin finansmanı

Albaraka Türk Katılım Bankası Ramazan ayına özel vade farksız 10,000 TL hoş geldin finansmanını kamuoyu ile paylaştı. Albaraka’nın vereceği vade farksız finansman birçok sektörde kullanılabilecek.

Dijital Katılım Bankası T.O.M. Bankacılık Teknolojisi İçin Architecht ile Anlaştı

Katılım Bankacılığı prensipleriyle faaliyetlerine başlayacak olan Dijital Katılım Bankası TOM, ana bankacılık çözümleri için finansal teknoloji şirketi Architecht ile anlaşma sağladı.

Ziraat Katılım Ekonomiye 161 Milyar TL Kaynak Oluşturdu.

Ziraat Katılım’ın 2022 yılı üçüncü çeyreğinde ülkemiz ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 161.5 milyar TL olarak gerçekleşti.

Albaraka Türk’ten Pratik Finansman Kart

Albaraka Türk, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabileceği yeni ürünü Pratik Finansman Kart’ı duyurdu.

Türkiye Finans Üçüncü Çeyrek Mali Sonuçlarını Açıkladı

Türkiye Finans, yılın üçüncü çeyreğinde ülke ekonomisine 97,7 milyar lira katkı sağladığı. Kurumun aktif büyüklüğü ise 157 milyar…

Kuveyt Türk’ün Aktif Büyüklüğü 365 Milyar TL’ye Ulaştı

Kuveyt Türk, 2022 yılının 3. çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Toplanan fon büyüklüğünü 2021 yıl sonuna göre yüzde 45 artışla 308 milyar TL’ye çıkaran Kuveyt Türk, kullandırdığı fon büyüklüğünü ise yüzde 48 artışla 183 milyar TL’ye ulaştırdı.

Faizsiz Sahibinden Araba Almak ve Avantajları

Faizsiz sahibinden araba almak isteyen herkes yeterli bir birikime sahip değilse kredi imkanlarını araştırır. Günümüzde herkesin ihtiyacı.

Faizsiz Bankacılık Sistemi Nedir?

Faizsiz bankacılık esaslarına göre hareket eden katılım bankacılığı finansman sağlar. Fon toplarken paylaşmaya dayanan bir yaklaşım sergiler.

Elbirliği Mülkiyeti ve Tapuda Elbirliği​

Elbirliği mülkiyeti, tasarruf hakkında temel olarak paydaşlık kavramını değil ortaklık kavramı şeklinde vurguladığını söyleyebiliriz.

Tasarruf Finansman Şirketleri Nelerdir?

Bankacılık dışı alternatif finans yöntemlerinden birini ortaya koyan tasarruf finansman şirketleri, faaliyetlerini yürütebilmektedir.

Faizsiz Ev Alma Kredisi Nasıl Sağlanır?

Faizsiz ev alma imkanı sayesinde hem faiz ödemeden hem istediğiniz evi rahat ödeme koşullarıyla alma şansına sahip olabilirsiniz.

Sigorta Portföyü Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Sigorta Portföyü belirli bir zaman içerisinde sigorta kurumu tarafından girilen sözleşmedir. Öncelikle kurumun etkinliği belirlenmeli.

Vadeli Hesap Nedir? İşleyişi Nasıldır?

Vade hesaplama kişilerin isteği doğrultusunda uzmanlar tarafından yapılır. Vadeli hesap oldukça kolay şekilde kullanılır.

Mevduat Hesaplama Nasıl Yapılır?

Mevduat hesaplama yaparken en önemli unsur paranın hesapta kaldığı gün sayısıdır. Her bankanın mevduat faiz rakamları birbirinden farklıdır.

Mevduat Hesabı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Mevduat hesabı, bankaya faiz değeri karşılığında bir süreliğine paranızı yatırdığınız hesaba verilen adı temsil etmektedir.

Neden DASK Yaptırmalıyım?

DASK yaşadığınız ev ya da binada depremin meydana getirdiği maddi zararları karşılamaya yönelik hazırlanmış teminat sistemidir.

İsteğe Bağlı Sigorta Nedir?

İsteğe bağlı sigorta nedir? Sorusuna öncelikle yanıt verelim. Kişilerin isteğe bağlı olarak prim ödemek şartıyla uzun vadeli sigorta olması.

İkinci El Araba Kredisi Nasıl Alınır?

Katılım Bankalarının En Avantajlı Taşıt Finansman Teklifleri Faizsizteklif.com'da!

İş Yeri Sigortası Nedir? Avantajları Nelerdir?

İş yeri sigortası, iş yerinizin ya da iş yerinizde yer alan her türlü demirbaş eşya gibi değerli varlıklarınızı güvence altına alır.

Finansman Nedir? Oranı Nasıl Hesaplanır?

Finansman hakkında bilgi sahibi olmak isteyen insanların en çok araştırdığı konulardan biri de finansman oranı hesaplamadır.

Ferdi Kaza Sigortası Nedir? Zorunlu Mudur?

Ferdi Kaza Sigortası, kendi iradeniz dışında ortaya çıkabilecek ani ve harici kazalardan kaynaklı zararları teminat altına alan bir sigorta.

BES Nedir? Neden BES Yaptırmalıyım?

BES, emeklilik döneminiz için birikim yapmanız amacıyla hazırlanan bir sistemdir. Emeklilik döneminde yaşam standardını devam ettirmek.

Ev Sigortası ile Güvence Sağlayın

Ev sigortası yaptırarak evinizin bina olarak değerini deprem gibi doğal felaketler neticesinde tanzim etme hakkına sahip olursunuz.

Faizsiz Ev Kredisi ve Ev Alma Şirketleri

faizsiz ev kredisi almak için en ideal yöntemlerden biri faizsiz ev alma şirketleri tarafından sağlanan tasarruf finansmanı yöntemidir.

En Uygun Konut Kredisi Nasıl Bulunur?

Ev sahibi olmak için en uygun konut kredisi arayışında olan kişiler bankalardan uygun kredi teklifleri hakkında bilgi alabilir.

Birikim Hesabı Seçenekleri Nelerdir?

Birikim hesabı, birikimlerinizi değerlendirmek ve geleceğinize yön vermek için kullanabileceğiniz alternatif hizmetlerinden biridir.

Dosya Masrafı Nedir? İade Edilir Mi?

Dosya masrafı, bankalarda kullanın kredilerde, alınan kredinin binde 5’i oranında tahsil edilen kredi gideri şeklindedir.

Satılık Araba Arayanlar Dikkat!​

Satılık araba arayanlara sunulan tasarrufa dayalı finansman imkanı ile hayallerinize bir adım daha yaklaşmanız sağlanmaktadır.

İkinci El Otomobil Finansmanı ve Şartları

İkinci el otomobil finansmanı, faizsiz bankacılık esaslarına göre hareket eden katılım bankalarının ikinci el araç satın alma imkanı sunar.

Özel Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?​

Özel Sağlık Sigortası, poliçe sahibini hastalık ya da kaza sonucu meydana gelen sağlık giderlerinin karşılanması için hazırlanır.

Taşıt Kredileri Nasıl Alınır? Trafik Poliçesi

Taşıt kredileri araç sahibi olmak isteyip nakit sıkıntısı yaşayan kişilere göredir.Taşıt kredisi şartları bankadan bankaya farklılık gösterir

Katılım Bankacılığı Sistemi Nedir?

Katılım bankacılığı, tüm işlemleri faizsiz olarak gerçekleştirir. Türkiye’de ve dünyada halkın bir kesimi, faizsiz kredi alma eğilimdedir.

Poliçe Ve DASK Arasındaki Farklar Neler?

Poliçe sahipleri seçecekleri poliçe türü ve kapsamına göre tüm işlemleri faizsiz sigortacılık anlayışı üzerinden tamamlanmaktadır.

Getiri Hesaplamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Getiri; yapılan bir yatırımın belirli bir dönemde sağladığı kazancın parasal değeri ya da yüzdesel olarak değerinin azalış veya artışıdır.

Sigorta Nedir? Faizsiz Sigortacılık Nedir?

Sigorta sözleşmesi ise sigorta anlaşması yapılmasıyla birlikte hukuken ihtiyaç duyulan bir sözleşme çeşiti olarak bilinir.

Katılım Hisse Fonu Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Katılım hisse fonu, özenle biriktirdiğiniz tasarruflarınızı uzman ekipler tarafından yönlendirerek, getiri sağlamanıza yardımcı olur.

Katılım Bankacılığında Yatırım Fonları Nedir?

Yatırım fonları, sermaye piyasaları içerisinde önemli bir yere sahiptir. Kurucularına portföy işletmeciliği ile kaynak sağlama imkanı sunar.

Neden Kredi Kullanırız? Banka Kredileri

Başvurmak istediğiniz kredi çeşidi hangisi olursa olsun hepsi için geçerli olan kredi çekme şartları muhakkak bulunmaktadır.

Tasarruf Finansmanı Nedir? – En Avantajlı Finansmanı Bul

Tasarruf finansmanı; belirli bir süre tasarruf edilmek üzere müşterilere finansman kullandırılması ve toplanan tasarrufların yönetilmesidir.

Konut Poliçesi Nedir? DASK ile Farkları

Konut poliçesi evinizle ilgili maddi değere sahip tüm varlıkları (ziynet, mobilya) güvence altına almanızı sağlamaktadır.

Hesap İşletim Ücreti Nedir? Kimlerden Alınır?

Hesap işletim ücreti nedir? Hesap işletim ücreti, Banka hesabına sahip kişilere dönemsel olarak banka tarafından uygulanan bir kesintidir.

Peşinatsız Ev Kredisi Nedir? – Blog

Hiç peşinatsız ev kredisi, almak istediğiniz evin değerinin tamamına kredi kullanılmaktadır. Hiç peşinat ödemeden satın alma imkanı sunar.

Ev Sigortası Destekleri Nelerdir?

Ev sigortası, acil tıbbi yardım desteği ve konut ihtiyaçlarına bağlı olarak ortaya çıkan ek hizmetlerden yararlanma imkanı bulunmaktadır.

Ev Eşya Sigortası Nedir? Neden Yapılmalıdır?

Ev eşya sigortası; terör olayları gibi olağan dışı durumlarda uğranılan zararları da teminat altına aldığını söyleyebiliriz.

Konut Kredisi Alma Şartları

Konut kredisi, konut satın alma işlemi sırasında ihtiyaç duyduğunuz maddi desteği sağlayan bir tür kredi çeşidi olarak tanımlanır.

Katılım Bankacılığı İle İlgili Merak Edilenler

Katılım bankacılığı temel ilkesi faizsizliktir. Müşterilerinden ortaklık esasına göre fon toplar, elde ettiği getiriyi müşteri ile paylaşır

Neden Ev Sigortası Yaptırmalıyım?

Ev sigortası yaptırarak hem evinizi ve hem evinizdeki eşyalarınızı güvence altına alabilirsiniz. Günümüzde ev sigortası oldukça yaygındır.

Eşya Sigortası Neyi Kapsamaktadır?

Eşya sigortası, genel katılım kapsamı içinde yer alır. Kurumların ya da bireylerin genel olarak karşılaştıkları riskleri kapsamaktadır.

DASK Nedir? Neden Yaptırmak Gerekir?

Ülkemiz bir deprem kuşağı içinde yer almaktadır. Mal ve can kaybı gibi riskleri her an taşıyor olması DASK yaptırmayı zorunlu kılmaktadır.

BES Nedir? Faizsiz BES Ne Demek?

BES, tasarrufların biriktirilmesi, BES Fonu olarak değerlendirilmesi ve kişiye toplu para ya da maaş ödenmesi esasına dayanan bir sistemdir.

İhtiyaç Kredisi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İhtiyaç kredisi nedir nasıl alınır? İhtiyaç kredisi, bankalar tarafından acil nakit ihtiyacı olan müşterilerine sunulan bir hizmettir.

Faizsiz Hayat Sigortası Neden Önemli?

Hayat sigortası yaptırmak isteyen ancak faiz hassasiyeti bulunan kişiler, faizsiz sigortacılık kapsamında hayat sigortası yaptırmaktadır.

Faizsiz Araç Kredisi Nasıl Alınır?

Faizsiz araç kredisi almak ve sıfır faizli araç kredisi kampanyaları son dönemlerde oldukça fazla araştırılan konular arasında yer alıyor.

Fon Nedir? Fonlarının Avantajları Nelerdir?

Belli bir işin yürümesini sağlamak üzere gerektiği zaman harcanabilecek şekilde ayrılan para fon olarak tanımlanmaktadır.